Limelight Facial

Tretman crvenila kože, sitnih vena,smeđih fleka i oštećenja od sunca

Cutera Limelight® pruža nenapadan tretman svjetlošću koji se može podesiti raznim tipovima kože i uvjetima starenja kože. Rezultat je izuzetno učinkovit tretmanom podmlađivanja kože uz najmanje nelagodnosti

Šta je limelight facial?

LIMELIGHT FACIAL je novi nenapadan pristup podmlađivanju kože koristeći putem superiornog limelight-a. Tretman pruža prednost poboljšanja tona kože i nedostatke kože koji se dovode u vezu sa starenjem i foto oštećenošću.

Koja se područja mogu tretirati?

LIMELIGHT FACIAL je idealan za bilo koji dio vašeg lica, vrata i dekoltea sa crvenilom kože, sitnim venama ili smeđim flekama. Svijetlo smeđe fleke, koje su prije predstavljale poteškoću, sada vrlo dobro reaguju na tretman.

Šta radi tretman?

Odabirom programa a, b ili c, vaš liječnik može podesiti LIMELIGHT FACIAL vašem tipu kože i selektivno tretirati smeđa ili crveno pigmentirana područja na vašoj koži. Zagrijavanja pigmentiranih smeđih ili crvenih čelija uzrokuje terapeutski učinak.

Zašto je tretman vaskularnih lezija laserom drugačiji od sklerozacije?

Liječnik će odlučiti da li se Vaše vaskularne lezije mogu tretirati laserom. Tretman laserom može se provoditi tijekom cijele godine, nužno ne zahtijeva nošenje elastičnih čarapa nakon tretmana, nema neugodnih injekcijskih uboda.

Kakav je osječaj tokom tretmana?

Kada puls svjetlosti dođe u dodir sa kožom, pacijent će iskusiti blago štipanje i peckanje. Preporučuje se upotreba gela kako bi se koža ohladila prije vaskularnih tretmana. Anestetici ili lijekovi protiv bolova uobičajeno nisu potrebni.

Koliko dugo će tretman trajati?

Dužina trajanja tretmana ovisi o površini tijela koje se tretira. Međutim većina tretmana bi trebala trajati manje od sat vremena.

Koliko će mi tretmana biti potrebno?

Jedan do tri tretmana su dovoljna kako bi se primjetili rezultati. Dodatni tretmani mogu biti preporučljivi pogotovo kod krajnje suncem oštećene kože.

Šta se dešava poslije tretmana?

Neposredno nakon tretmana, smeđe fleke će potamniti a koža će djelovati blago crvena. Tretirano područje može biti blago otečeno. Ovo uobičajeno traje nekoliko sati a moguće je i dan-dva. Kako bi se pokrilo crvenilo može se koristiti šminka.

Kada ću vidjeti rezultate?

U periodu od jedne do tri sedmice, potamnjene fleke će se oljuštiti i izblijediti. Rašireno crvenilo ili sitni krvni sudovi će se smanjiti a pjegavost će se popraviti. Išaranost kože će se poboljšati.

Da li će se tokom vremena fleke i crvenilo ponovo pojaviti?

Nove smeđe fleke, sitni krvni sudovi i rašireno crvenilo se mogu ponovo pojaviti s novim oštećenjem od sunca, ali se i oni mogu tretirati. Uvijek imajte u vidu da nanesete zaštitnu kremu visokog faktora kada ste vani kako bi smanjili oštećenja od sunca i pojavu novih fleka i raširenog crvenila. Rosacea je hronično oboljenje i ne može se izliječiti laserskim ili svjetlosnim izvorom, ali se njema pojava može poboljšati.