Laserski tretman vaskularnih lezija

Terapija vena na licu i tjelu za muškarce i žene, svih tipova kože i boje

 

Sada muškarci i žene, zahvaljujući CoolGlide laseru, mogu učiniti nevidljivim krvne sudove na licu i nogama, koji su stvar prošlosti. Nema više bolnih injekcija! Sa najnaprednijom tehnologijom jedinstvenog dizajna i većom valnom duljinom CoolGlide® laser može sigurno i uspješno tretirati kako površinske vene na licu, tako i duboke plave vene na nogama muškaraca i žena svih vrsta i boja kože.

Što je laserski tretman vaskularnih lezija?

Djelovanjem laserske zrake na venu, dolazi do koagulacije ili destrukcije stijenke kapilara i površinskih vena. Tijek krvi se tada preusmjerava u vene koje se nalaze dublje u Vašoj koži.

Zašto je ovaj tretman drugačiji?

Odabravši optimalnu valnu duljinu i neophodne parametre, CUTERA laserom moguće je uspješno tretirati i ukloniti vaskularne lezije na koži lica, trupa i ekstremiteta. Mogu se tretirati osobe svih tipova kože. Vaš liječnik će odlučiti da li je ovaj tretman pravi izbor za Vas.

Koji oblici vaskularnih lezija se mogu tretirati?

Laserom CUTERA moguće je ukloniti određene vaskularne lezije sa svih područja kože. Proširene kapilare na koži lica, crvene i plave proširene kapilare na nogama i “cherry” angiomi, mogu se tretirati s brzim i efikasnim rezultatima. Izrazito proširene, tortuozne vene na nogama se ne mogu tretirati. Vaš liječnik će nakon pažljivog pregleda procijeniti koje vaskularne lezije se mogu tretirati.

Zašto je tretman vaskularnih lezija laserom drugačiji od sklerozacije?

Liječnik će odlučiti da li se Vaše vaskularne lezije mogu tretirati laserom. Tretman laserom može se provoditi tijekom cijele godine, nužno ne zahtijeva nošenje elastičnih čarapa nakon tretmana, nema neugodnih injekcijskih uboda.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana ovisi o broju, boji i veličini kapilara, stoga se savjetujte s Vašim liječnikom.

Da li je tretman bolan?

Većina pacijenata navodi osjećaj bockanja. Lokalni anestetik u obliku kreme kao i primjena lijekova protiv bolova prije tretmana se, u pravilu, ne primjenjuju. Međutim, prag boli je individualan, te neki pacijenti zahtijevaju primjenu lokalnog anestetika. Nakon tretmana nema osjećaja boli ili je ona minimalna.

Što se događa nakon tretmana?

Neposredno nakon tretmana može biti izraženo crvenilo kože koje je prolazno. Rezidualna hiperpigmantacija u području tretirane kože se može pojaviti, a u pravilu nestaje nakon nekoliko tjedana ili mjeseci. U samo određenim slučajevima savjetuje se nošenje elastičnih čarapa nakon tretmana.

Koje su popratne neželjene pojave?

lako mnogi pacijenti ne navode popratne pojave, nekolicina opisuje crvenilo i lokaliziranu, umjerenu oteklinu kože. Ovi simptomi nestaju unutar 24 sata. Vrlo rijetko mogu nastati mjehuri.

Postoje li ograničenja tjelesne aktivnosti nakon tretmana?

Ne. Možete odmah nastaviti uobičajene dnevne aktivnosti. Ne preporučuje se prekomjerna tjelesna aktivnost (trčanje, treninzi) u prva 24 sata nakon tretmana. Potrebno je izbjegavati izlaganje suncu te primjenjivati lokalne pripravke za zaštitu od sunca.

Kada ću vidjeti prve rezultate?

Odmah ili unutar dva do šest tjedana nakon tretmana. U rijetkim slučajevima konačan rezultat se može vidjeti nakon nekoliko mjeseci.
Treba imati na umu da unutar tog vremena mogu nastati i nove proširene kapilare, koje se također mogu ukloniti laserom.