Laser Genesis

Laser Genesis kožna terapija je inovativna i napredna tehnologija koja omogućava lepršav i zdrav izgled kože muškarca i žene. Sada je moguće imati mladalački izgled kože djelovanjem na tipične znakove starenja i uništenja kože poput upadljivog crvenila, velikih pora, kožne teksture i sitnih bora. Naučno je potvrđeno da metoda Laser Genesis stvara novi kolagen.

Šta je “Laser Genesis”?​

To je neabrazivni tretman laserom koji je isključivo namijenjen uklanjanju plitkih bora, sužavanju širokih pora i suzbijanju crvenila kože lica (rozacea). Efekat tretmana laserom vidljiv je odmah bez neželjenih popratnih pojava kao što su otekline i iritacija kože. Tretman je ugodan, gotovo relaksirajući a primjena lokalnih anestetika nepotrebna.

Koje dijelove tijela tretiramo “Laser Genesis”?

Prema ocjeni i zadovoljstvu pacijenata, odlični rezultati postižu se na koži lica i vrata. Tretman je, također, moguće primijeniti za otklanjanje ožiljaka na ostalim dijelovima tijela.

Šta je difuzno crvenilo kože lica?

Stanje uzrokovano trajno proširenim kapilarama, što rezultira crvenilom lica. Difuzno crvenilo pojavljuje se u rozaceji a najčešće zahvaćena područja su nos, obrazi i čelo. Blagotvoran tretman Laser Genesis Vaše će crvenilo znatno smanjiti.

Šta osjećam tijekom tretmana?

Pacijenti opisuju tretman opuštajućim, uz ugodnu toplinu koja se osjeća na površini tretirane kože. Nakon završenog tretmana odmah se možete uključiti u dnevne aktivnosti. Preporučuje se primjena lokalnih pripravaka za zaštitu od sunca.

Kako se ponašati prije tretmana?

Morate odstraniti make-up, a sigurno ćete biti zamoljeni da obrijete područje kože koje će biti tretirano. Nije neophodna primjena gela, lokalnih anestetika ili leda prije tretmana. Vaš liječnik će Vam dati sve potrebne upute.

Koliko tretmana trebam?

U prosjeku 4 do 6 tretmana, to ovisi o svakom pacijentu pojedinačno i promjeni koja se tretira. Konzultirajte svog liječnika o broju tretmana i očekivanim rezultatima.

Koje su popratne pojave nakon tretmana?

Većini pacijenata nisu poznate iako je moguće samo crvenilo kože koje nestaje nekoliko sati nakon tretmana

Koje rezultate mogu očekivati nakon tretmana?

Većini pacijenata nisu poznate iako je moguće samo crvenilo kože koje nestaje nekoliko sati nakon tretmanaaVaša će koža dobiti zdrav i lepršav izgled nakon serije od 4 do 5 tretmana.